Blog Başlık

  • Şubat 12, 2022 Kuruyemiş

    Diyetteyken hangi kuruyemişler yenebilir?

    Fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin diyet yaparken tereddütsüz başvurduğu ilk adres kuruyemiş çeşitleridir. Yaz mevsimindeki fit görünümü korumak için de tüketilen sağlıklı atıştırmalıklar, hemen her diyet listesinde görebileceğiniz kuru yemiş ve kuru meyvelerden oluşuyor. Peki, diyetteyken hangi kuruyemişler yenebilir? 

     

    Diyet listelerinde sıklıkla yer alan kuru yemişler, metabolizmanın hızlanmasını ve böylelikle vücudun daha fazla yağ yakmasını sağlar. Bunun yanı sıra katlanılmaz diyetler için de motivasyon verir. Kuruyemişler birbirinden çok farklı kalori ve besin değerlerine sahiptir. Diyet sırasında hangi miktarda tüketildiği çok önemlidir. Sayısız faydaları olan kuruyemişler diyetle tüketildiğinde daha hızlı kilo vermenize yardımcı olabilir. 

    Karışık Kuruyemiş
  • Kendine has yapısı ve içerdiği mineraller sayesinde iğde, bazı hastalıkların önünü ilaç gibi kesebilen bir meyvedir. Yalnıza meyve kısmının değil yaprağının da çok sağlıklı olduğunu bildiğimiz iğde, genellikle İç Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde yetişmektedir. Ayrıca, iğde çekirdeğinin insan sağlığına faydası çok fazladır. Bu meyvenin, sevilerek tüketilmesine rağmen faydaları pek fazla bilinmemektedir. İnternet kullanıcıları iğdenin nasıl tüketileceği ile ilgili çok fazla arama yapmaktadır. İğdenin faydaları nelerdir, nerede yetiştirilir? İğde nasıl tüketilir gibi soruların yanıtlarını yazının devamında bulacağız.

    İğde
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.